Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Van den Broek-Blaak wint Ronde van Vlaanderen

Geplaatst opzondag 18 oktober 2020 - 17:57

Na een solo van 18 kilometer heeft Chantal Van den Broek-Blaak de Ronde van Vlaanderen gewonnen.

De renster van Boels-Dolmans kwam met een kleine minuut voorsprong over de finish.

Versnelling
Blaak versnelde op de Oude Kwaremont en bleef ook op de laatste helling, de Paterberg, al haar concurrenten voor. Zilver ging naar ploeggenote Amy Pieters. Brons was er voor de Belgische Lotte Kopecky.

Van Vleuten
Annemiek van Vleuten opende op 30 kilometer van de finish het bal. Zij viel als eerste van alle favorieten aan op de Kruisberg. Wereldkampioen Anna van der Breggen sloot aan. Het plan van Van Vleuten mislukte uiteindelijk omdat Van der Breggen wilde wachten op haar ploeggenoten van Boels-Dolmans, die in de eerste achtervolgende groep zaten.

Vollering
Toen de groep favorieten weer bij elkaar was versnelde Blaak op de Oude Kwaremont. Alleen Demi Vollering van Team Parkhotel Valkenburg ging in de tegenaanval, maar ze kon het gat niet dichten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen