Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Van den Broek-Blaak wint Ronde van Vlaanderen

Geplaatst opzondag 18 oktober 2020 - 17:57

Na een solo van 18 kilometer heeft Chantal Van den Broek-Blaak de Ronde van Vlaanderen gewonnen.

De renster van Boels-Dolmans kwam met een kleine minuut voorsprong over de finish.

Versnelling
Blaak versnelde op de Oude Kwaremont en bleef ook op de laatste helling, de Paterberg, al haar concurrenten voor. Zilver ging naar ploeggenote Amy Pieters. Brons was er voor de Belgische Lotte Kopecky.

Van Vleuten
Annemiek van Vleuten opende op 30 kilometer van de finish het bal. Zij viel als eerste van alle favorieten aan op de Kruisberg. Wereldkampioen Anna van der Breggen sloot aan. Het plan van Van Vleuten mislukte uiteindelijk omdat Van der Breggen wilde wachten op haar ploeggenoten van Boels-Dolmans, die in de eerste achtervolgende groep zaten.

Vollering
Toen de groep favorieten weer bij elkaar was versnelde Blaak op de Oude Kwaremont. Alleen Demi Vollering van Team Parkhotel Valkenburg ging in de tegenaanval, maar ze kon het gat niet dichten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen