Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal over Songfestival-alternatief: 'Geen publiek vreemd'

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 14:09

Eigenlijk zou Chantal Janzen zaterdagavond de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy presenteren. Vanwege de coronapandemie gaat de liedjeswedstrijd niet door, maar er is wel een coronaproof alternatief.

De in Tegelen geboren showbizzster presenteert samen met collega-hosts Jan Smit en Edsilia Rombley de show Eurovision: Europe Shine A Light. De show wordt in meer dan veertig landen uitgezonden.

Veel videostreams
Artiesten die dit jaar zouden deelnemen komen aan het woord, maar ook songfestivalcoryfeeën zijn te zien. Videocommunicatie speelt een grote rol. "Het is wel vreemd zo zonder publiek, maar het is wel echt een hele mooie show geworden", zegt Janzen tegen de NOS. " Ik geloof echt dat we hele mooie momenten gaan zien."

Lees ook: Chantal Janzen presenteert dit jaar toch songfestivalshow

Video: NOS

'Entertainment belangrijk in deze tijd'
Collega-presentatrice Edsilia Rombley onderstreept het belang van de tv-uitzending in deze tijd. "Zo'n entertainment hebben we soms eigenlijk ook wel een beetje nodig. Iedereen heeft natuurlijk veel zorgen. Dit geeft even een lichtpuntje: dat we even samenkomen en dat voelt ook zo."

De presentatoren moeten anderhalve meter afstand houden in de studio. "Je merkt daar in beeld toch weinig van", zegt collega Jan Smit. "Ik denk dat wij het Eurovisiegevoel goed neerzetten."

Goede mix
"Je moet de goede middenweg vinden", onderstreept Janzen. Ze zegt dat ze denkt dat er een goede mix is gevonden tussen de artiesten die dit jaar zouden meedoen, oud-winnaars en andere songfestivalidolen. "Die mix is wel hartstikke mooi en ik denk dat dat wel eer doet aan het Songfestival."

De show is vanaf 21:00 uur te zien op NPO 1.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen