Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal over Songfestival-alternatief: 'Geen publiek vreemd'

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 14:09

Eigenlijk zou Chantal Janzen zaterdagavond de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy presenteren. Vanwege de coronapandemie gaat de liedjeswedstrijd niet door, maar er is wel een coronaproof alternatief.

De in Tegelen geboren showbizzster presenteert samen met collega-hosts Jan Smit en Edsilia Rombley de show Eurovision: Europe Shine A Light. De show wordt in meer dan veertig landen uitgezonden.

Veel videostreams
Artiesten die dit jaar zouden deelnemen komen aan het woord, maar ook songfestivalcoryfeeën zijn te zien. Videocommunicatie speelt een grote rol. "Het is wel vreemd zo zonder publiek, maar het is wel echt een hele mooie show geworden", zegt Janzen tegen de NOS. " Ik geloof echt dat we hele mooie momenten gaan zien."

Lees ook: Chantal Janzen presenteert dit jaar toch songfestivalshow

Video: NOS

'Entertainment belangrijk in deze tijd'
Collega-presentatrice Edsilia Rombley onderstreept het belang van de tv-uitzending in deze tijd. "Zo'n entertainment hebben we soms eigenlijk ook wel een beetje nodig. Iedereen heeft natuurlijk veel zorgen. Dit geeft even een lichtpuntje: dat we even samenkomen en dat voelt ook zo."

De presentatoren moeten anderhalve meter afstand houden in de studio. "Je merkt daar in beeld toch weinig van", zegt collega Jan Smit. "Ik denk dat wij het Eurovisiegevoel goed neerzetten."

Goede mix
"Je moet de goede middenweg vinden", onderstreept Janzen. Ze zegt dat ze denkt dat er een goede mix is gevonden tussen de artiesten die dit jaar zouden meedoen, oud-winnaars en andere songfestivalidolen. "Die mix is wel hartstikke mooi en ik denk dat dat wel eer doet aan het Songfestival."

De show is vanaf 21:00 uur te zien op NPO 1.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen