Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Chantal Nijkerken uit Schinveld in Tweede Kamer

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2015 - 13:46

Chantal Nijkerken-de Haan uit Schinveld gaat namens de VVD de Tweede Kamer in. Eerder was zij politiek actief als wethouder in de gemeenten Onderbanken en Meerssen.

Nijkerken vult samen met partijgenoot Leendert de Lange de vrijgekomen plekken in, die waren ontstaan na het opstappen van René Leegte en de promotie tot staatssecretaris van Klaas Dijkhoff.

Zetels
De twee nieuwelingen zijn de nummers 52 en 53 van de oorspronkelijke kandidatenlijst. De VVD kwam na de verkiezingen in september 2012 met 41 zetels in de Tweede Kamer. Na het vertrek van Johan Houwers, die na hypotheekfraude niet meer welkom was bij de VVD, hebben de liberalen nu nog veertig stoelen.

Wethouder
Die zetels zijn vanaf dinsdag weer allemaal bezet. Dan beginnen Nijkerken en De Haan als Kamerlid. Nijkerken was in Onderbanken wethouder in een college met alleen vrouwen. Maar ze moest daar plaats maken na een coalitiebreuk met het CDA. In Meerssen was ze van mei 2013 tot aan de laatste gemeenteraadsverkiezingen wethouder.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Chantal Nijkerken wil door als Tweede Kamerlid voor VVD
Chantal Nijkerken definitief op plek 30 in VVD-kieslijst
Chantal Nijkerken (VVD) uit Schinveld beëdigd als Kamerlid
Grote kans op Limburgse opvolging Verheijen
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen