Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Nijkerken hoogste Limburger op VVD-lijst

Geplaatst opvrijdag 11 november 2016 - 14:06

Chantal Nijkerken uit Schinveld staat op de 30e plaats op de concept-kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart.

Zij is daarmee de eerste Limburger op de lijst.

Verkiesbare plek
De 30e plaats lijkt een verkiesbare plek. De VVD staat momenteel tussen de 26 en 30 zetels in de peilingen. Bovendien is de verwachting dat de VVD gaat meeregeren. In dat geval schuift een aantal kandidaten op de lijst door naar het kabinet.

Vereerd
Chantal
Nijkerken zit sinds 31 maart 2015 in de Tweede Kamer. Daarvoor was zij wethouder in Onderbanken en Meerssen. In 2012 stond zij 52e op de kandidatenlijst. Nijkerken zegt in een reactie 'zeer vereerd' te zijn met haar 30e plaats.

Nieuw
Wethouder Kelly
Regterschot uit Landgraaf is nieuw op de VVD-lijst. Zij heeft de 47e plaats gekregen.

Minder Limburgers
I
n vergelijking met 2012 staan er minder Limburgers op de lijst. Oud-staatssecretaris Frans Weekers uit Weert en Mark Verheijen uit Venlo stonden toen bij de eerste 20. Karin Straus uit Roermond 34e. En Nijkerken dus 52e. Straus heeft zich niet meer herkiesbaar gesteld.

Op 7 december wordt de definitieve lijst vastgesteld. In de tussentijd kunnen de leden van de VVD zich daarover uitspreken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grote kans op Limburgse opvolging Verheijen
Chantal Nijkerken definitief op plek 30 in VVD-kieslijst
Opvolger Mark Verheijen pikt zetel van VVD
Weekers heeft geen trek in Kamerzetel Verheijen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen