Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Chantal Janzen wordt 40 jaar: 'Alle dromen uitgekomen'

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 11:20

Chantal Janzen mag op deze zonnige dag 40 kaarsjes uitblazen.

"Alles waar ik als meisje van acht jaar van droomde is uitgekomen, en nog zoveel meer dan dat", schrijft de van oorsprong Tegelse bij een Instagram-foto van een jonge Chantal als ballerina.

Verrassing
Haar dag begon met 'verplicht' in bed wachten, totdat haar zoon zich meldt. "Die is beneden iets klaar aan het zetten met zijn vader. Ik hoor dan altijd een hoop gestommel, en dat vind ik toch ieder jaar zo lief", schrijft ze op Instagram.

Karig zooitje
Ze heeft vooral superlatieven over voor Marco, met wie ze in 2014 trouwde, en haar vijf (stief)kinderen. Ook zet ze haar 'liefste' familie, 'fijnste' vrienden en 'leukste' collega's in het zonnetje. "Zonder hen allemaal was het uiteindelijk toch maar een karig zooitje geweest."

Carrière
Janzen studeerde in Amsterdam aan de Hogeschool voor de Kunsten. Haar grote doorbraak was in 2001 in de musical Saturday Night Fever, Chantal was toen 22 jaar. Ze speelde in tal van musicals zoals Tarzan, Beauty and the Beast, Wicked en Zij gelooft in mij. Als presentatrice is ze onder meer bekend van de programma's Jongens tegen de meisjes, Chantal blijft slapen en Everybody dance now. In 2014 mocht ze namens heel Nederland de afzwaaiende koningin Beatrix bedanken in een grote show. Over de grens maakte ze in 2015 furore als presentatrice van de Duitse The Voice Kids.

De entertainmentduizendpoot is ook actief als zakenvrouw. Met haar eigen glossy en online platform &C timmert ze alweer twee jaar aan de weg. Kers op de taart: een juryrol in het grote Amerikaanse tv-programma The World's Best, waarin ze momenteel te zien is.

Prijzen
De prijzenkast van Chantal Janzen moet behoorlijk vol staan. Zo heeft ze verschillende awards voor haar musicalrollen en is ze maar liefst vier keer aan de haal gegaan met de Zilveren Televizier-ster voor beste tv-presentatrice.

Limburg
Chantal is haar Limburgse roots in al die jaren niet vergeten. Zo heeft ze onder andere samengewerkt met Rowwen Hèze. In 2012 nam ze speciaal voor de Floriade in Venlo het dialectnummer Deze daag op met de groep. In 2008 zong ze het liedje Liefde van de band uit America in het tv-programma In een nieuwe jas. Ook zong ze verschillende liedjes van Sittardenaar Toon Hermans. Een maand geleden sprak Chantal Janzen nog over Limburg in een item van RTL Late Night. "Als je mij dan wakker maakt, dan is het voor een authentiek stukje Limburgse vlaai. Maar het meest trots zijn wij natuurlijk op Rowwen Hèze."

Chantal Janzen covert 'Liefde'. Het laatste couplet zingt ze in het dialect.
Video: AvroTros (YouTube)

Felicitaties
Ze wordt overstroomd met felicitaties. Danseres Igone de Jongh, goede vriendin van Janzen, schrijft op Instagram: "Gefeliciteerd liefje! Ik hou zoveel van je." Ze wordt ook gefeliciteerd door haar vaste kapper en stylist Leco van Zadelhoff, collega Caroline Tensen en de tevens Limburgse Kelly Weekers. Ook Katja Herbers, Patrick Kluivert, Britt Dekker en Danny de Munk staan stil bij de verjaardag van de showbizzster.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen