Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Janzen wordt 40 jaar: 'Alle dromen uitgekomen'

Geplaatst opvrijdag 15 februari 2019 - 11:20

Chantal Janzen mag op deze zonnige dag 40 kaarsjes uitblazen.

"Alles waar ik als meisje van acht jaar van droomde is uitgekomen, en nog zoveel meer dan dat", schrijft de van oorsprong Tegelse bij een Instagram-foto van een jonge Chantal als ballerina.

Verrassing
Haar dag begon met 'verplicht' in bed wachten, totdat haar zoon zich meldt. "Die is beneden iets klaar aan het zetten met zijn vader. Ik hoor dan altijd een hoop gestommel, en dat vind ik toch ieder jaar zo lief", schrijft ze op Instagram.

Karig zooitje
Ze heeft vooral superlatieven over voor Marco, met wie ze in 2014 trouwde, en haar vijf (stief)kinderen. Ook zet ze haar 'liefste' familie, 'fijnste' vrienden en 'leukste' collega's in het zonnetje. "Zonder hen allemaal was het uiteindelijk toch maar een karig zooitje geweest."

Carrière
Janzen studeerde in Amsterdam aan de Hogeschool voor de Kunsten. Haar grote doorbraak was in 2001 in de musical Saturday Night Fever, Chantal was toen 22 jaar. Ze speelde in tal van musicals zoals Tarzan, Beauty and the Beast, Wicked en Zij gelooft in mij. Als presentatrice is ze onder meer bekend van de programma's Jongens tegen de meisjes, Chantal blijft slapen en Everybody dance now. In 2014 mocht ze namens heel Nederland de afzwaaiende koningin Beatrix bedanken in een grote show. Over de grens maakte ze in 2015 furore als presentatrice van de Duitse The Voice Kids.

De entertainmentduizendpoot is ook actief als zakenvrouw. Met haar eigen glossy en online platform &C timmert ze alweer twee jaar aan de weg. Kers op de taart: een juryrol in het grote Amerikaanse tv-programma The World's Best, waarin ze momenteel te zien is.

Prijzen
De prijzenkast van Chantal Janzen moet behoorlijk vol staan. Zo heeft ze verschillende awards voor haar musicalrollen en is ze maar liefst vier keer aan de haal gegaan met de Zilveren Televizier-ster voor beste tv-presentatrice.

Limburg
Chantal is haar Limburgse roots in al die jaren niet vergeten. Zo heeft ze onder andere samengewerkt met Rowwen Hèze. In 2012 nam ze speciaal voor de Floriade in Venlo het dialectnummer Deze daag op met de groep. In 2008 zong ze het liedje Liefde van de band uit America in het tv-programma In een nieuwe jas. Ook zong ze verschillende liedjes van Sittardenaar Toon Hermans. Een maand geleden sprak Chantal Janzen nog over Limburg in een item van RTL Late Night. "Als je mij dan wakker maakt, dan is het voor een authentiek stukje Limburgse vlaai. Maar het meest trots zijn wij natuurlijk op Rowwen Hèze."

Chantal Janzen covert 'Liefde'. Het laatste couplet zingt ze in het dialect.
Video: AvroTros (YouTube)

Felicitaties
Ze wordt overstroomd met felicitaties. Danseres Igone de Jongh, goede vriendin van Janzen, schrijft op Instagram: "Gefeliciteerd liefje! Ik hou zoveel van je." Ze wordt ook gefeliciteerd door haar vaste kapper en stylist Leco van Zadelhoff, collega Caroline Tensen en de tevens Limburgse Kelly Weekers. Ook Katja Herbers, Patrick Kluivert, Britt Dekker en Danny de Munk staan stil bij de verjaardag van de showbizzster.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen