Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Janzen presenteert dit jaar toch songfestivalshow

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 18:07

De in Tegelen geboren Chantal Janzen staat dit jaar toch op het podium om het Songfestival te presenteren.

De European Broadcasting Union (EBU) komt op 16 mei met een alternatief voor het Eurovisiesongfestival, dat dit jaar is afgelast vanwege de coronacrisis.

Oude samenstelling
De twee uur durende show Eurovision: Europe Shine A Light wordt opgenomen in een studio in Nederland, zonder publiek. Alle deelnemende landen kunnen de show als alternatief voor de afgelaste finale uitzenden. Naast Chantal Janzen nemen ook Edsilia Rombley en Jan Smit de presentatie voor hun rekening. De drie presentatoren zouden in mei het Songfestival ook in Rotterdam Ahoy presenteren. Influencer NikkieTutorials verzorgt de online content. De show is in het Engels en wordt in ons land door Cornald Maas van Nederlands commentaar voorzien.

Lees ook: Limburgs tintje: Chantal Janzen presenteert Songfestival

Zingen van een afstandje
"We gaan een show produceren waarin we onder meer de 41 artiesten die dit jaar zouden deelnemen volop in de schijnwerpers zetten", laat uitvoerend producent Sietse Bakker weten aan persbureau ANP. "Naast een kort fragment van hun eigen nummer waarmee ze zouden meedoen, zullen zij een gezamenlijke uitvoering brengen van een eerdere Songfestivalhit. Dit doen zij, gezien de omstandigheden, op afstand en niet in Nederland."

Aandacht voor coronavirus
"Ook worden bekende Songfestivalartiesten van de afgelopen jaren uitgenodigd om vanuit hun eigen land nummers uit het verleden op te voeren", gaat Bakker verder. "Natuurlijk staan we op deze avond uitgebreid stil bij de mensen die zijn getroffen door het coronavirus en degenen die zo hard werken om deze crisis te bestrijden. Laten we zo van zaterdag 16 mei alsnog een bijzonder Europees tv-moment maken!"

Songfestivalweek
Normaal gesproken vinden er in de week van het Songfestival ook twee halve finales plaats. Het is aan ieder land zelf om te beslissen hoe het de twee oorspronkelijke tijdvakken op dinsdag 12 en donderdag 14 mei wil programmeren. De EBU roept de periode van 10 tot en met 16 mei uit tot een speciale Songfestivalweek en moedigt radiostations in heel Europa aan om zendtijd te wijden aan de deelnemers die dit jaar zouden hebben deelgenomen, en aan de rijke erfenis van het Eurovisiesongfestival.

Vanwege de coronacrisis is dit jaar voor het eerst in het 65-jarige bestaan van het evenement een Eurovisiesongfestival geannuleerd. De editie van dit jaar, die vanuit Rotterdam Ahoy zou komen, wordt verschoven naar volgend jaar.

Presentatieteam Songfestival, Chantal Janzen
Het voltallige presentatieteam
Foto: AVROTROS

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen