Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Janzen presenteert dit jaar toch songfestivalshow

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 18:07

De in Tegelen geboren Chantal Janzen staat dit jaar toch op het podium om het Songfestival te presenteren.

De European Broadcasting Union (EBU) komt op 16 mei met een alternatief voor het Eurovisiesongfestival, dat dit jaar is afgelast vanwege de coronacrisis.

Oude samenstelling
De twee uur durende show Eurovision: Europe Shine A Light wordt opgenomen in een studio in Nederland, zonder publiek. Alle deelnemende landen kunnen de show als alternatief voor de afgelaste finale uitzenden. Naast Chantal Janzen nemen ook Edsilia Rombley en Jan Smit de presentatie voor hun rekening. De drie presentatoren zouden in mei het Songfestival ook in Rotterdam Ahoy presenteren. Influencer NikkieTutorials verzorgt de online content. De show is in het Engels en wordt in ons land door Cornald Maas van Nederlands commentaar voorzien.

Lees ook: Limburgs tintje: Chantal Janzen presenteert Songfestival

Zingen van een afstandje
"We gaan een show produceren waarin we onder meer de 41 artiesten die dit jaar zouden deelnemen volop in de schijnwerpers zetten", laat uitvoerend producent Sietse Bakker weten aan persbureau ANP. "Naast een kort fragment van hun eigen nummer waarmee ze zouden meedoen, zullen zij een gezamenlijke uitvoering brengen van een eerdere Songfestivalhit. Dit doen zij, gezien de omstandigheden, op afstand en niet in Nederland."

Aandacht voor coronavirus
"Ook worden bekende Songfestivalartiesten van de afgelopen jaren uitgenodigd om vanuit hun eigen land nummers uit het verleden op te voeren", gaat Bakker verder. "Natuurlijk staan we op deze avond uitgebreid stil bij de mensen die zijn getroffen door het coronavirus en degenen die zo hard werken om deze crisis te bestrijden. Laten we zo van zaterdag 16 mei alsnog een bijzonder Europees tv-moment maken!"

Songfestivalweek
Normaal gesproken vinden er in de week van het Songfestival ook twee halve finales plaats. Het is aan ieder land zelf om te beslissen hoe het de twee oorspronkelijke tijdvakken op dinsdag 12 en donderdag 14 mei wil programmeren. De EBU roept de periode van 10 tot en met 16 mei uit tot een speciale Songfestivalweek en moedigt radiostations in heel Europa aan om zendtijd te wijden aan de deelnemers die dit jaar zouden hebben deelgenomen, en aan de rijke erfenis van het Eurovisiesongfestival.

Vanwege de coronacrisis is dit jaar voor het eerst in het 65-jarige bestaan van het evenement een Eurovisiesongfestival geannuleerd. De editie van dit jaar, die vanuit Rotterdam Ahoy zou komen, wordt verschoven naar volgend jaar.

Presentatieteam Songfestival, Chantal Janzen
Het voltallige presentatieteam
Foto: AVROTROS

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen