Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Blaak wint Boels Rental Ladies Tour

Geplaatst opzondag 4 september 2016 - 16:59

Chantal Blaak heeft voor het eerst in haar carrière de Boels Rental Ladies Tour op haar naam geschreven.

De wielrenster van de Limburgse wielerformatie Boels-Dolmans verdedigde met succes haar leiderstrui in de lastige slotetappe van 119 kilometer met vier keer de Cauberg op het programma.

Europees kampioene
Katarzyna Niewiadoma van Rabobank-Liv won, na de derde etappe, ook de laatste rit in de Ladies Tour. De 21-jarige Europees kampioene was op de Cauberg beter dan Ellen van Dijk en Alena Amaliusk.

Lastige lus
De wielrensters kregen een lastige lus uit de Amstel Gold Race voor de wielen met diverse hellingen uit Nederlands enige WorldTour-klassieker. Halverwege de koers reden vijftien rensters aan de leiding, met vrijwel alle grote namen erbij. In de slotfase vormden Roxane Knetemann en Riejanne Markus een kleine kopgroep, maar zij werden in de laatste vijf kilometer teruggepakt. De Poolse Niewiadoma toonde zich vervolgens de beste op de Cauberg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

ANP
Lisa Brennauer wint Boels Rental Ladies Tour
ANP
Lisa Brennauer wint vijfde etappe van Ladies Tour
Amstel Gold Race live te volgen via 1Limburg
Liveblog: jubileumeditie Amstel Gold Race
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen