Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Blaak van Boels-Dolmans wint Le Samyn na solo

Geplaatst opdinsdag 3 maart 2020 - 18:29

Chantal Blaak heeft voor de derde keer in haar carrière Le Samyn gewonnen. De renster van Boels-Dolmans Cycling Team kwam in het Waalse Dour na 94 kilometer met ruime voorsprong over de meet.

Blaak kneep er in de Waalse seizoensopener met een groepje van veertien, onder wie haar teamgenotes Jip van den Bos en Christine Majerus, tussenuit. Zij bouwden een voorsprong op van bijna vijf minuten op een achtervolgend groepje, waarin de samenwerking ontbrak.

50 kilometer solo
Movistar had vier vrouwen in de kopgroep, die het team wilde uitspelen op de kasseistroken. Blaak versnelde en begon aan een solo, die pas vijftig kilometer verder in Dour na de finishlijn eindigde. Zij had een voorsprong van 1 minuut en 50 seconden op de Luxemburgse Christine Majerus, die als tweede finishte. Jip van den Bos kwam als vierde over de streep.

Kylie Waterreus uit Ulestraten finishte als 21e in een groep, die bijna vier minuten na Blaak over de finish kwam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen