Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Blaak van Boels-Dolmans wint Le Samyn na solo

Geplaatst opdinsdag 3 maart 2020 - 18:29

Chantal Blaak heeft voor de derde keer in haar carrière Le Samyn gewonnen. De renster van Boels-Dolmans Cycling Team kwam in het Waalse Dour na 94 kilometer met ruime voorsprong over de meet.

Blaak kneep er in de Waalse seizoensopener met een groepje van veertien, onder wie haar teamgenotes Jip van den Bos en Christine Majerus, tussenuit. Zij bouwden een voorsprong op van bijna vijf minuten op een achtervolgend groepje, waarin de samenwerking ontbrak.

50 kilometer solo
Movistar had vier vrouwen in de kopgroep, die het team wilde uitspelen op de kasseistroken. Blaak versnelde en begon aan een solo, die pas vijftig kilometer verder in Dour na de finishlijn eindigde. Zij had een voorsprong van 1 minuut en 50 seconden op de Luxemburgse Christine Majerus, die als tweede finishte. Jip van den Bos kwam als vierde over de streep.

Kylie Waterreus uit Ulestraten finishte als 21e in een groep, die bijna vier minuten na Blaak over de finish kwam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen