Overslaan en naar de inhoud gaan

Chantal Blaak pakt winst Strade Bianche met sterk SD Worx

Geplaatst opzaterdag 6 maart 2021 - 13:52

Met een fraaie tactisch ploegenspel van SD Worx heeft Chantal van den Broek-Blaak de Strade Bianche voor vrouwen op haar naam geschreven.

Met vier rijdsters zat de ploeg van Danny Stam stevig in de kopgroep en had de wedstrijd onder controle. Het kwam uiteindelijk aan de op de laatste vijf kilometers, voordat de Van den Broek-Blaak de beslissende demarrage plaatste en de Italiaans kampioen Longo Borghini meekreeg. Zij maakte geen kans en Chantal van den Broek-Blaak won voor het eerst in Sienna.

Tactiek
"Dit was een van de beste races uit mijn carrière," vertelde een zeer tevreden winnares na afloop. "Het zat niet in mijn planning om te winnen vandaag, we hadden zo'n sterke ploeg vandaag, dus ons tactische plan heeft uitstekend gewerkt en in de laatste kilometers mocht ik niet meer rijden, maar had ik nog genoeg over en kon Longo Borghini zo lossen. Deze winst is het resultaat van een fraaie teamprestatie."

Stultiens
Ook Sabrina Stultiens reed lang mee in de kopgroep in haar eerste wedstrijd van dit seizoen. De renster van LIV uit Meijel kon prima mee, maar moest passen toen de beslissing in de koers viel. Ze eindigde uiteindelijk als 44ste.

Succes
Zo is het voorseizoen uitstekend begonnen voor de ploeg die de afgelopen jaren onder de naam Boels-Dolmans alles won wat er te winnen viel. Na Omloop het Nieuwsblad is nu ook de prestigieuze Strade Bianche een prooi voor de ploeg in de paarse shirts.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen