Overslaan en naar de inhoud gaan

Chance Simakala per direct weg bij Roda JC

Geplaatst opvrijdag 31 januari 2020 - 13:41

De Duitse aanvaller Chance Simakala vertrekt per direct bij Roda JC.

De 23-jarige voetballer heeft zijn contract bij de Kerkradenaren met wederzijds goedvinden laten ontbinden, zo laat de club weten. Hij stapt transfervrij over naar het Duitse SV Elversberg. Die club staat op de tweede plek in de Regionalliga Südwest, het vierde niveau.

Belofte
De aanvaller werd in augustus 2018 overgenomen van Borussia Mönchengladbach. Simakala, die naast een Duits ook over een Congolees paspoort beschikt, gold als een grote belofte bij Die Fohlen. Borussia nam hem in 2011 over van de academie van Alemannia Aachen, waarna hij bij de voormalige grootmacht werd klaargestoomd in diverse jeugdelftallen.

Plannen
Simakala kwam 43 keer in actie voor de koempels. Hij was viermaal trefzeker. In het begin was hij een vaste waarde bij Roda. Dit seizoen moest hij het vooral met invalbeurten doen. Begin dit jaar heeft Simakala te horen gekregen dat hij niet meer voorkwam in de plannen van Jean-Paul de Jong en dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe werkgever. Die heeft hij uiteindelijk in zijn geboorteland gevonden.

Lees ook: Transfer lonkt: rol aanvaller lijkt uitgespeeld bij Roda

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen