Overslaan en naar de inhoud gaan

Champions League-winnaar Liverpool op Limburgse bodem

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 21:48

Het sterrenensemble van de Engelse voetbalclub Liverpool FC heeft zich dinsdagavond in Zuid-Limburg gemeld.

De Champions League-titelverdediger landde om 18:45 uur op Maastricht Aachen Airport. Zo'n 50 fans waren naar de luchthaven gekomen om een glimp op te vangen van de topvoetballers.

KRC Genk
The Reds
zetten voet op Limburgse bodem vanwege hun wedstrijd in het miljoenenbal tegen KRC Genk. De kampioen van België neemt het woensdag in de eigen Luminus Arena op tegen de huidige koploper van de Engelse Premier League. In het stadion van de Genkenaren, dat voor deze wedstrijd tot de nok toe uitverkocht is, zitten ook altijd de nodige fans uit Nederlands-Limburg.

Wijnaldum, Van Dijk en Lijnders
Liverpool is de club van onder meer Nederlands international Georginio Wijnaldum en Oranje-captain Virgil van Dijk. Daarnaast zat er ook een Limburger in het vliegtuig van de Liverpudlians: assistent-trainer Pepijn Lijnders uit Broekhuizervorst is de rechterhand van de Duitse topcoach van de club, Jürgen Klopp. Ook andere internationale sterren zoals Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah stapten uit het vliegtuig.

Geen leien dakje
Waar Liverpool deze zomer nog beslag legde op de Cup met de Grote Oren, gaat het in het nieuwe Champions League-seizoen nog niet helemaal van een leien dakje voor de zesvoudig Champions League-winnaar. Napoli (4 punten) en Red Bull Salzburg (3 punten) bezetten de bovenste plekken in de poule van vier, vóór Liverpool (eveneens 3 punten) en Genk, dat pas één punt vergaarde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen