Overslaan en naar de inhoud gaan

Champignonverwerker Lutèce schrapt 58 banen

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 17:27

Champignonbedrijf Lutèce in Horst neemt afscheid van 58 personeelsleden. De inkrimping is onderdeel van een reorganisatie die de directie heeft aangekondigd.

Reden voor de herstructurering is volgens het bedrijf de prijsconcurrentie. Daarnaast laat de consument conservenchampignons steeds vaker links liggen.

Conservenchampignons
"Ik besef uiteraard dat deze mededeling hard aankomt bij iedereen. Toch is verandering nodig," zegt algemeen directeur Atze Bosma "In onze traditionele thuismarkten in Europa laten consumenten conservenchampignons namelijk steeds vaker links liggen. Ook is er hevige prijsconcurrentie. Door tijdig maatregelen te nemen, zorgen we dat Lutèce fit is voor de toekomst."

Lutèce is de grootste producent van houdbare champignons ter wereld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Champignonfabriek Lutèce in Belgische handen
Nog veel misstanden in de champignonsector
Drie geïnteresseerden in kroketten Mora
DSM opent fabriek voor kindervoeding in Rwanda
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen