Overslaan en naar de inhoud gaan

Champignons uit Venlo voor Whopper en Big Mac

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 17:56

De nieuwe fabriek van Scelta in Venlo gaat champignons leveren voor grote fastfoodketens als McDonald's en Burger King.

Het bedrijf heeft een proces ontwikkeld waardoor champignons langer houdbaar blijven, zonder dat conserveringsmiddelen worden toegevoegd. Hierdoor blijft de smaak beter behouden.

Vacuüm
Het nieuwe concept is ontwikkeld door eigenaar Jan Klerken. "We wassen verse champignons, snijden ze in stukjes en doen ze in een vacuüm zak, waarna we ze steriliseren", legt Klerken uit. "Daardoor blijven de champignons toch vers en hebben ze een betere smaak dan de geconserveerde champignons uit blikjes."

Productie
Het bedrijf is sinds juni operationeel en voert nu de productie op. "We verwerken nu 100.000 kilo per week. Dat moet naar 500.000 kilo." Uiteindelijk moet jaarlijks 25 miljoen kilogram champignons in de fabriek op Fresh Park Venlo worden ingepakt.

Afzetmarkt
De producten gaan vooral naar het buitenland. "De VS is onze belangrijkste afzetmarkt. Maar ook bijvoorbeeld het Verre Oosten." De champignons worden nu alleen nog geleverd aan
fastfoodketens en restaurants. In de toekomst wil Scelta het product ook aan de consument gaan verkopen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen