Overslaan en naar de inhoud gaan

Champignons uit Venlo voor Whopper en Big Mac

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 17:56

De nieuwe fabriek van Scelta in Venlo gaat champignons leveren voor grote fastfoodketens als McDonald's en Burger King.

Het bedrijf heeft een proces ontwikkeld waardoor champignons langer houdbaar blijven, zonder dat conserveringsmiddelen worden toegevoegd. Hierdoor blijft de smaak beter behouden.

Vacuüm
Het nieuwe concept is ontwikkeld door eigenaar Jan Klerken. "We wassen verse champignons, snijden ze in stukjes en doen ze in een vacuüm zak, waarna we ze steriliseren", legt Klerken uit. "Daardoor blijven de champignons toch vers en hebben ze een betere smaak dan de geconserveerde champignons uit blikjes."

Productie
Het bedrijf is sinds juni operationeel en voert nu de productie op. "We verwerken nu 100.000 kilo per week. Dat moet naar 500.000 kilo." Uiteindelijk moet jaarlijks 25 miljoen kilogram champignons in de fabriek op Fresh Park Venlo worden ingepakt.

Afzetmarkt
De producten gaan vooral naar het buitenland. "De VS is onze belangrijkste afzetmarkt. Maar ook bijvoorbeeld het Verre Oosten." De champignons worden nu alleen nog geleverd aan
fastfoodketens en restaurants. In de toekomst wil Scelta het product ook aan de consument gaan verkopen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen