De nieuwe fabriek van Scelta in Venlo gaat champignons leveren voor grote fastfoodketens als McDonald's en Burger King.
Het bedrijf heeft een proces ontwikkeld waardoor champignons langer houdbaar blijven, zonder dat conserveringsmiddelen worden toegevoegd. Hierdoor blijft de smaak beter behouden.
Vacuüm
Het nieuwe concept is ontwikkeld door eigenaar Jan Klerken. "We wassen verse champignons, snijden ze in stukjes en doen ze in een vacuüm zak, waarna we ze steriliseren", legt Klerken uit. "Daardoor blijven de champignons toch vers en hebben ze een betere smaak dan de geconserveerde champignons uit blikjes."
Productie
Het bedrijf is sinds juni operationeel en voert nu de productie op. "We verwerken nu 100.000 kilo per week. Dat moet naar 500.000 kilo." Uiteindelijk moet jaarlijks 25 miljoen kilogram champignons in de fabriek op Fresh Park Venlo worden ingepakt.
Afzetmarkt
De producten gaan vooral naar het buitenland. "De VS is onze belangrijkste afzetmarkt. Maar ook bijvoorbeeld het Verre Oosten." De champignons worden nu alleen nog geleverd aan fastfoodketens en restaurants. In de toekomst wil Scelta het product ook aan de consument gaan verkopen.