Overslaan en naar de inhoud gaan

Champignons uit Venlo voor Whopper en Big Mac

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 17:56

De nieuwe fabriek van Scelta in Venlo gaat champignons leveren voor grote fastfoodketens als McDonald's en Burger King.

Het bedrijf heeft een proces ontwikkeld waardoor champignons langer houdbaar blijven, zonder dat conserveringsmiddelen worden toegevoegd. Hierdoor blijft de smaak beter behouden.

Vacuüm
Het nieuwe concept is ontwikkeld door eigenaar Jan Klerken. "We wassen verse champignons, snijden ze in stukjes en doen ze in een vacuüm zak, waarna we ze steriliseren", legt Klerken uit. "Daardoor blijven de champignons toch vers en hebben ze een betere smaak dan de geconserveerde champignons uit blikjes."

Productie
Het bedrijf is sinds juni operationeel en voert nu de productie op. "We verwerken nu 100.000 kilo per week. Dat moet naar 500.000 kilo." Uiteindelijk moet jaarlijks 25 miljoen kilogram champignons in de fabriek op Fresh Park Venlo worden ingepakt.

Afzetmarkt
De producten gaan vooral naar het buitenland. "De VS is onze belangrijkste afzetmarkt. Maar ook bijvoorbeeld het Verre Oosten." De champignons worden nu alleen nog geleverd aan
fastfoodketens en restaurants. In de toekomst wil Scelta het product ook aan de consument gaan verkopen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen