Overslaan en naar de inhoud gaan

Champignons uit Venlo voor Whopper en Big Mac

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 17:56

De nieuwe fabriek van Scelta in Venlo gaat champignons leveren voor grote fastfoodketens als McDonald's en Burger King.

Het bedrijf heeft een proces ontwikkeld waardoor champignons langer houdbaar blijven, zonder dat conserveringsmiddelen worden toegevoegd. Hierdoor blijft de smaak beter behouden.

Vacuüm
Het nieuwe concept is ontwikkeld door eigenaar Jan Klerken. "We wassen verse champignons, snijden ze in stukjes en doen ze in een vacuüm zak, waarna we ze steriliseren", legt Klerken uit. "Daardoor blijven de champignons toch vers en hebben ze een betere smaak dan de geconserveerde champignons uit blikjes."

Productie
Het bedrijf is sinds juni operationeel en voert nu de productie op. "We verwerken nu 100.000 kilo per week. Dat moet naar 500.000 kilo." Uiteindelijk moet jaarlijks 25 miljoen kilogram champignons in de fabriek op Fresh Park Venlo worden ingepakt.

Afzetmarkt
De producten gaan vooral naar het buitenland. "De VS is onze belangrijkste afzetmarkt. Maar ook bijvoorbeeld het Verre Oosten." De champignons worden nu alleen nog geleverd aan
fastfoodketens en restaurants. In de toekomst wil Scelta het product ook aan de consument gaan verkopen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen