CNC Milsbeek coöperatie (25 nov 2019)

Coöperatie van champignonkwekers stopt: fabriek te koop

De Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging (CNC) in Milsbeek stopt ermee.

Inval arbeidsinspectie bij champignonbedrijf in Lottum

De arbeidsinspectie doet sinds woensdagochtend onderzoek bij een champignonbedrijf in Lottum. Daarbij zijn ook de politie en de brandweer op de been.

Champignons uit Venlo voor Whopper en Big Mac

De nieuwe fabriek van Scelta in Venlo gaat champignons leveren voor grote fastfoodketens als McDonald's en Burger King.

Prikkloksjoemelaar Prime Champ ook in hoger beroep

De ICT-specialist die bij champignonbedrijf Prime Champ met de prikklok gesjoemeld heeft, legt zich niet neer bij zijn veroordeling.

Directeur Prime Champ 'weet niks van misstanden'

De directeur van het voormalige champignonbedrijf Prime Champ weet niks van misstanden binnen het bedrijf. Dat zei hij woensdagochtend tegen de rechter.

Wraking in rechtszaak Prime Champ afgewezen

Op de eerste dag van het getuigenverhoor over de misstanden bij het champignonbedrijf Prime Champ is een wrakingsverzoek van een van de advocaten afgewezen.

Tien getuigen in rechtszaak Prime Champ

In de rechtszaak vanwege de misstanden bij Prime Champ getuigen tien mensen. De rechtbank begint dinsdag met het horen van die getuigen.

Fair Produce-keurmerk champignonbedrijven ingetrokken

De bedrijven Koot Champignon Service en Freshchamp met een vestiging in Horst en kwekerijen in Hegelsom en Swolgen mogen sinds deze week het Fair Produce keurmerk niet meer voeren.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV