Overslaan en naar de inhoud gaan

Champignonfabriek Lutèce in Belgische handen

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2016 - 23:02

Het Belgische fruit- en groenteverwerkingsbedrijf Greenyard Foods neemt Lutèce, de producent van champignonconserven uit Velden en Horst over.

Dat heeft het bedrijf dinsdagavond bekendgemaakt.

Grootste toeleverancier
Lutèce is gespecialiseerd in het verwerken van verse champignons in houdbare verpakkingen zoals glas, blik en zakjes. Het is de grootste toeleverancier van champignonconserven in de Benelux en Duitsland, zo zegt Greenyard Foods.

Jaaromzet
Bij de twee productievestigingen van Lutèce werken ongeveer 190 mensen die zorgen voor een jaaromzet van rond de honderd miljoen euro. Lutèce wordt verkocht door het moederbedrijf, de Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersvereniging.

Mei
Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt. De verwachting is dat de deal in mei zal zijn afgerond. Vanwege een nieuwe koers, nam Lutèce in november 2014 nog afscheid van 58 medewerkers, een kwart van het personeel.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Champignonverwerker Lutèce schrapt 58 banen
Nog veel misstanden in de champignonsector
Munckhof neemt ETS Taxi & Zorgvervoer over
Duitse multinational neemt Venlose Lagotronics over
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen