Overslaan en naar de inhoud gaan

'Chaletbroers' moeten voorlopig zwijgen: 'Nooit meegemaakt'

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 6:57

De twee mannen uit Voerendaal die zijn opgepakt voor het bedreigen van 'hun' burgemeester, Wil Houben, zitten minstens nog een maand in voorarrest. Daarnaast mogen ze voorlopig niet met de buitenwereld communiceren.

Beide mannen, twee broers die in de veelbesproken chalets aan Lindelaufer Gewande in Voerendaal woonden, zitten in beperkingen. Dat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen praten.

Lees ook: Chaletbroers langer vast voor bedreigen burgemeester

Nieuw record
De broers, respectievelijk 52 en 62 jaar oud, werden op 2 augustus opgepakt. Sindsdien gelden de genoemde beperkingen. "Al vijftien dagen beperkingen", zegt een verbaasde advocaat Theo Boumans. "Dat heb ik volgens mij nog nooit meegemaakt. Misschien kunnen we hier wel spreken van een nieuw record." Verder mag Boumans niet ingaan op de zaak. Hij bevestigt wel dat het voorarrest van het duo met een maand is verlengd.

Voerendaal onrustig
Het is al geruime tijd onrustig in de gemeente Voerendaal. Verschillende medewerkers van de gemeente zijn bedreigd of geïntimideerd. Zo ging de auto van wethouder Patrick Leunissen in vlammen op, terwijl deze op zijn eigen oprit geparkeerd stond. In februari bereikte de situatie het kookpunt, toen burgemeester Wil Houben werd bedreigd met een pistool. Hiervoor worden de 'chaletbroers' verantwoordelijk gehouden.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen