Overslaan en naar de inhoud gaan

Chaletbroers langer vast voor bedreigen burgemeester

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 15:07

De twee mannen die donderdag werden aangehouden in de zaak rondom de bedreigingen van burgemeester Wil Houben van Voerendaal, blijven langer in voorarrest.

Op verzoek van het OM zijn de heren vrijdag voorgeleid en is hun voorarrest verlengd met veertien dagen.

In de clinch
Volgens goed ingevoerde bronnen zouden de twee opgepakte heren de beruchte chaletbroers zijn. De Voerendalers van 52 en 62 jaar oud moesten noodgedwongen vertrekken uit hun chalet aan de Lindelaufer Gewande. Ze lagen al langer in de clinch met de gemeente, onder andere vanwege huurachterstand en drugsbezit in hun autohandel.

Burgemeester Wil Houben liet vorig jaar de autohandel sluiten en de chalets van de mannen verwijderen.

Lees ook: Chaletbroers opgepakt voor bedreigen burgemeester Houben

Bedreiging
In februari werd Houben in zijn auto op weg naar het gemeentehuis in Klimmen opgewacht door een man met een vuurwapen. De burgemeester was alert en dook direct weg. Mogelijk haalde de man daarom de trekker niet over.

Wat de rol van de twee broers is bij de bedreigingen van de burgemeester, kan de politie nog niet zeggen.

Brandstichting
Naast het voorarrest van de chaletbroers, is ook het voorarrest van de eerder opgepakte 48-jarige man uit Heerlen verlengd. Hij wordt verdacht van brandstichting op de Lindelaufer Gewande, het terrein waar de chalets van de twee broers stonden.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen