Overslaan en naar de inhoud gaan

Chaletbroers langer vast voor bedreigen burgemeester

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 15:07

De twee mannen die donderdag werden aangehouden in de zaak rondom de bedreigingen van burgemeester Wil Houben van Voerendaal, blijven langer in voorarrest.

Op verzoek van het OM zijn de heren vrijdag voorgeleid en is hun voorarrest verlengd met veertien dagen.

In de clinch
Volgens goed ingevoerde bronnen zouden de twee opgepakte heren de beruchte chaletbroers zijn. De Voerendalers van 52 en 62 jaar oud moesten noodgedwongen vertrekken uit hun chalet aan de Lindelaufer Gewande. Ze lagen al langer in de clinch met de gemeente, onder andere vanwege huurachterstand en drugsbezit in hun autohandel.

Burgemeester Wil Houben liet vorig jaar de autohandel sluiten en de chalets van de mannen verwijderen.

Lees ook: Chaletbroers opgepakt voor bedreigen burgemeester Houben

Bedreiging
In februari werd Houben in zijn auto op weg naar het gemeentehuis in Klimmen opgewacht door een man met een vuurwapen. De burgemeester was alert en dook direct weg. Mogelijk haalde de man daarom de trekker niet over.

Wat de rol van de twee broers is bij de bedreigingen van de burgemeester, kan de politie nog niet zeggen.

Brandstichting
Naast het voorarrest van de chaletbroers, is ook het voorarrest van de eerder opgepakte 48-jarige man uit Heerlen verlengd. Hij wordt verdacht van brandstichting op de Lindelaufer Gewande, het terrein waar de chalets van de twee broers stonden.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen