Centrum Gulpen voor 15 miljoen euro op de schop

Gulpen krijgt een grote opknapbeurt. De gemeente Gulpen-Wittem wil de centrumfunctie versterken en het dorp aantrekkelijker maken voor toeristen.

Centrumplan Kerkrade stuk duurder

Het centrumplan Kerkrade wordt fors duurder. Het college wil 7,2 miljoen extra uittrekken voor het cultuurcluster met het te renoveren theater en een nieuwe bibliotheek.

Coalitie Stein valt over Centrumplan

De coalitie in Stein is gevallen op de behandeling van Fase 2 van het Centrumplan.

Eerste beton gestort voor Centrumplan Kerkrade

In Kerkrade is maandag het eerste beton gestort voor het nieuwe Centrumplan dat plaats moet bieden aan een theater, bibliotheek, winkels en woningen.

Bouw nieuw centrum Kerkrade start half juli

Op 20 juli wordt in Kerkrade gestart met de bouw van het nieuwe winkelhart. De nieuwbouw moet uiterlijk in juni 2017 klaar zijn. Welke winkels daar straks komen is nog altijd niet duidelijk.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV