Overslaan en naar de inhoud gaan

Centraal sportpark Roerdalen van de baan

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 21:22

De bouw van een centraal sportpark voor voetballers en zwemmers in Roerdalen is van de baan.

Hoewel de gemeenteraad nog moet stemmen, is tijdens de discussie donderdagavond duidelijk geworden dat er op dit moment geen meerderheid is voor een sportpark, ergens in Roerdalen.

Niet doen
Onderzoeksbureau
Arcadis, dat in opdracht van de gemeenteraad een onderzoek instelde naar de wenselijkheid van een sportpark, kwam vorige maand tot een negatieve conclusie (Niet doen).

Minder subsidie
Wat er wel gaat gebeuren met de voetbalclubs en zwemvereniging De Roersoppers moet later duidelijk worden. Burgemeester en Wethouders stellen voor om vijf voetbalparken open te houden maar dan moeten de clubs het wel zien te stellen met de helft van de huidige subsidie.

Zwembad dicht?
De zwemmers krijgen, als het aan B en W ligt, de kans om een particulier bedrijf te zoeken dat een nieuw zwembad gaat bouwen voor eigen risico en rekening. Als dat niet lukt, gaat het huidige
Apollobad in Melick per 1 augustus 2017 dicht. Of dit voorstel het haalt, is nog onduidelijk. De oppositie (VVD, Lijst van der Linden en Ons Roerdalen} kondigden aan met een eigen bezuinigingsplan voor de sport te komen.

Ruggengraat
Het Roerdalense gemeentebestuur worstelt al drie jaar met het sportbeleid. Het ene na het andere plan kwam op tafel. Triatleet Roel Wijnands hield een indrukwekkend pleidooi voor een fatsoenlijk zwembad. Wijnands trok een vergelijking met de dure auto’s van de raadsleden voor de deur van het gemeentehuis van Roerdalen. "Jullie rijden ook niet in een Ford Ka. Extra comfort is het extra geld waard", aldus Wijnands. Hij deed een oproep aan de gemeenteraad om 'medemenselijkheid en ruggengraat te tonen'. "Zorg dat door jullie besluit de vitaliteit in de kernen blijft."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen