Overslaan en naar de inhoud gaan

Centraal sportpark Roerdalen van de baan

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 21:22

De bouw van een centraal sportpark voor voetballers en zwemmers in Roerdalen is van de baan.

Hoewel de gemeenteraad nog moet stemmen, is tijdens de discussie donderdagavond duidelijk geworden dat er op dit moment geen meerderheid is voor een sportpark, ergens in Roerdalen.

Niet doen
Onderzoeksbureau
Arcadis, dat in opdracht van de gemeenteraad een onderzoek instelde naar de wenselijkheid van een sportpark, kwam vorige maand tot een negatieve conclusie (Niet doen).

Minder subsidie
Wat er wel gaat gebeuren met de voetbalclubs en zwemvereniging De Roersoppers moet later duidelijk worden. Burgemeester en Wethouders stellen voor om vijf voetbalparken open te houden maar dan moeten de clubs het wel zien te stellen met de helft van de huidige subsidie.

Zwembad dicht?
De zwemmers krijgen, als het aan B en W ligt, de kans om een particulier bedrijf te zoeken dat een nieuw zwembad gaat bouwen voor eigen risico en rekening. Als dat niet lukt, gaat het huidige
Apollobad in Melick per 1 augustus 2017 dicht. Of dit voorstel het haalt, is nog onduidelijk. De oppositie (VVD, Lijst van der Linden en Ons Roerdalen} kondigden aan met een eigen bezuinigingsplan voor de sport te komen.

Ruggengraat
Het Roerdalense gemeentebestuur worstelt al drie jaar met het sportbeleid. Het ene na het andere plan kwam op tafel. Triatleet Roel Wijnands hield een indrukwekkend pleidooi voor een fatsoenlijk zwembad. Wijnands trok een vergelijking met de dure auto’s van de raadsleden voor de deur van het gemeentehuis van Roerdalen. "Jullie rijden ook niet in een Ford Ka. Extra comfort is het extra geld waard", aldus Wijnands. Hij deed een oproep aan de gemeenteraad om 'medemenselijkheid en ruggengraat te tonen'. "Zorg dat door jullie besluit de vitaliteit in de kernen blijft."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen