Overslaan en naar de inhoud gaan

Centimeterwerk: goud schutter Schloesser op EK indoor

Geplaatst opzaterdag 2 maart 2019 - 15:42

Handboogschutter Mike Schloesser uit Weustenrade heeft bij het EK indoor in het Turkse Samsun de gouden plak gepakt.

In een bloedstollende finale tegen de Fransman Adrien Gontier viel de beslissing pas na een shoot-off.

Fenomenaal
Compoundschutter Schloesser, de nummer een op de wereldranking, begon fenomenaal aan de eindstrijd. Bij zijn eerste acht beurten vergaarde hij de maximale score, waarmee hij aan het eind van het derde end een nipte voorsprong had ten opzichte van zijn Franse opponent: 89-88.

Gelijke stand
Gontier liet het daar echter niet bij zitten en vocht zich terug in het duel. Waar Schloesser met zijn eerste acht pijlen de maximale score haalde, deed zijn opponent hetzelfde met diens laatste acht pijlen. Schloesser mist wel eenmaal, waardoor er na het vijfde en laatste end een gelijke stand op het bord stond: 148-148.

Roos
Een shoot-off moest zodoende voor het verdict zorgen. Daarin raakte zowel Schloesser als Gontier opnieuw de '10', maar de Limburger werd tot winnaar gekroond: zijn pijl zat het dichtst bij het midden van de roos.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen