Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Centimeterwerk: goud schutter Schloesser op EK indoor

Geplaatst opzaterdag 2 maart 2019 - 15:42

Handboogschutter Mike Schloesser uit Weustenrade heeft bij het EK indoor in het Turkse Samsun de gouden plak gepakt.

In een bloedstollende finale tegen de Fransman Adrien Gontier viel de beslissing pas na een shoot-off.

Fenomenaal
Compoundschutter Schloesser, de nummer een op de wereldranking, begon fenomenaal aan de eindstrijd. Bij zijn eerste acht beurten vergaarde hij de maximale score, waarmee hij aan het eind van het derde end een nipte voorsprong had ten opzichte van zijn Franse opponent: 89-88.

Gelijke stand
Gontier liet het daar echter niet bij zitten en vocht zich terug in het duel. Waar Schloesser met zijn eerste acht pijlen de maximale score haalde, deed zijn opponent hetzelfde met diens laatste acht pijlen. Schloesser mist wel eenmaal, waardoor er na het vijfde en laatste end een gelijke stand op het bord stond: 148-148.

Roos
Een shoot-off moest zodoende voor het verdict zorgen. Daarin raakte zowel Schloesser als Gontier opnieuw de '10', maar de Limburger werd tot winnaar gekroond: zijn pijl zat het dichtst bij het midden van de roos.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen