Overslaan en naar de inhoud gaan

Center Parcs sluit deuren tot begin april vanwege corona

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 13:11

Vakantieparken van Center Parcs in Nederland sluiten vanaf maandagmiddag tot en met 6 april hun deuren vanwege het nieuwe coronavirus.

In Limburg liggen drie vakantieparken van Center Parcs, twee in America en één in Heijen. Ook in België, Frankrijk en Duitsland zijn bezoekers op zijn vroegst pas begin april weer welkom bij Center Parcs.

Digitale voucher
De Nederlandse gasten is verzocht de parken voor maandagmiddag te verlaten. De restaurants gingen al zondagavond dicht, conform het nieuwe overheidsbeleid om de corona-pandemie te beteugelen. De getroffen gasten krijgen een digitale voucher gemaild voor het boeken van een volgend verblijf. Daarop staat een tegoed gelijk aan de originele reserveringssom.

Andere landen
De parken in Duitsland gingen ook maandagmiddag dicht en openen weer op 3 april. Die in Frankrijk gingen zondag op slot en verwelkomen bezoekers weer vanaf 16 april. De Belgische vestigingen van Center Parcs sloten afgelopen vrijdag en openen weer vanaf 5 april.

Zorgen om werknemers
Vakbond FNV maakt zich zorgen om werknemers in de verblijfsrecreatie. Voor veel personeel wordt waarschijnlijk werktijdverkorting aangevraagd. Dan krijgen medewerkers recht op een speciale ww-uitkering. De vakbond waarschuwt werkgevers dat deze uitkering geen gevolgen mag hebben voor de gewone ww-uitkering bij ontslag.

EuroParcs
De parken van EuroParcs in Brunssum en Susteren blijven geopend. "Wel is het zo dat diverse faciliteiten gesloten zijn. Het gaat in ieder geval om de horeca, de zwembaden, indoor speeltuinen en dergelijke. Per park zal er gekeken worden naar een mogelijkheid om een beperkt assortiment boodschappen aan te bieden."

Andere parken
Andere vakantieparken zoals Roompot en Landal hebben hun restaurants, sauna's en zwemparadijzen gesloten, maar blijven grotendeels open. Roompot blijft op alle parken gasten verwelkomen. Roompot heeft parken in Weert, Arcen, Schin op Geul, Brunssum, Roggel, Susteren, Well, Plasmolen en Belfeld.

Reuver
Bij Landal gaan niettemin drie van de ruim vijftig parken in Nederland dicht. Een van die drie parken ligt in Limburg: De Lommerbergen in Reuver.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen