Overslaan en naar de inhoud gaan

Center Parcs sluit deuren tot begin april vanwege corona

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 13:11

Vakantieparken van Center Parcs in Nederland sluiten vanaf maandagmiddag tot en met 6 april hun deuren vanwege het nieuwe coronavirus.

In Limburg liggen drie vakantieparken van Center Parcs, twee in America en één in Heijen. Ook in België, Frankrijk en Duitsland zijn bezoekers op zijn vroegst pas begin april weer welkom bij Center Parcs.

Digitale voucher
De Nederlandse gasten is verzocht de parken voor maandagmiddag te verlaten. De restaurants gingen al zondagavond dicht, conform het nieuwe overheidsbeleid om de corona-pandemie te beteugelen. De getroffen gasten krijgen een digitale voucher gemaild voor het boeken van een volgend verblijf. Daarop staat een tegoed gelijk aan de originele reserveringssom.

Andere landen
De parken in Duitsland gingen ook maandagmiddag dicht en openen weer op 3 april. Die in Frankrijk gingen zondag op slot en verwelkomen bezoekers weer vanaf 16 april. De Belgische vestigingen van Center Parcs sloten afgelopen vrijdag en openen weer vanaf 5 april.

Zorgen om werknemers
Vakbond FNV maakt zich zorgen om werknemers in de verblijfsrecreatie. Voor veel personeel wordt waarschijnlijk werktijdverkorting aangevraagd. Dan krijgen medewerkers recht op een speciale ww-uitkering. De vakbond waarschuwt werkgevers dat deze uitkering geen gevolgen mag hebben voor de gewone ww-uitkering bij ontslag.

EuroParcs
De parken van EuroParcs in Brunssum en Susteren blijven geopend. "Wel is het zo dat diverse faciliteiten gesloten zijn. Het gaat in ieder geval om de horeca, de zwembaden, indoor speeltuinen en dergelijke. Per park zal er gekeken worden naar een mogelijkheid om een beperkt assortiment boodschappen aan te bieden."

Andere parken
Andere vakantieparken zoals Roompot en Landal hebben hun restaurants, sauna's en zwemparadijzen gesloten, maar blijven grotendeels open. Roompot blijft op alle parken gasten verwelkomen. Roompot heeft parken in Weert, Arcen, Schin op Geul, Brunssum, Roggel, Susteren, Well, Plasmolen en Belfeld.

Reuver
Bij Landal gaan niettemin drie van de ruim vijftig parken in Nederland dicht. Een van die drie parken ligt in Limburg: De Lommerbergen in Reuver.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen