Overslaan en naar de inhoud gaan

'Celstraffen voor verdachten zedenzaak is ongehoord'

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2015 - 18:37

Het is volstrekt ongehoord dat het Openbaar Ministerie celstraffen wil eisen tegen de 29 mannen die vervolgd worden in Valkenburgse zedenzaak.

Dat zegt advocaat Ivo van de Bergh uit Maastricht.

Eenmalig de fout in
Hij verdedigt 18 van de 29 mannen die door justitie worden vervolgd. Volgens de advocaat zijn de meeste van zijn clienten eenmalig de mist in gegaan en hoopten ze dat een vrijwillige bekentenis gunstig zou zijn voor het verloop van het proces.

Diep door stof
"Veel van mijn clienten dachten dat het goed was om een bekentenis af te leggen dat ze inderdaad bij het meisje zijn geweest. Privé zijn ze daardoor al diep door het stof gegaan", aldus Van de Bergh.

Mond maar gehouden
Hij vervolgt: "Zij hadden gehoopt dat justitie het bij een bekentenis zou laten. Je kunt je voorstellen dat die mannen nu denken 'had ik mijn mond maar gehouden', dan had ik misschien niet bij de verdachten gehoord."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Post voor 'klanten' loverboyzaak gaat naar advocaat
Seksschandaal Valkenburg: mannen melden zich bij advocaat
Ouders eisen geld van mannen die meisje misbruikten
‘OM vergroot kans op nieuwe zelfmoorden’
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen