Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraffen voor ladingdieven die in Venlo toesloegen

Geplaatst opwoensdag 4 maart 2015 - 9:53

Vier ladingdieven, die onder andere in Venlo toesloegen, zijn door de Bosche rechtbank veroordeeld tot celstraffen van één tot 4,5 jaar.

De vader van de leider kreeg een half jaar wegens heling en medeplichtigheid, schrijft het ED.

Effectieve bende
De mannen vormden volgens justitie een bijzonder professionele en effectieve bende. Nadat de politie hen in de kraag greep, daalde het landelijk cijfer van aangiften met een kwart. Het viertal uit Geldrop en Eindhoven (24 tot 33 jaar oud) sneed dekzeilen van vooral buitenlandse vrachtwagens open.

Lego gestolen
Ze stalen lego, computers, en wat maar voor handen was. Het openbaar ministerie wreef hen vijf diefstallen aan en twaalf pogingen (dan was de vrachtwagen leeg). Vermoed wordt dat ze nog veel meer stalen, maar de politie besloot eerder dan gepland het onderzoek af te breken omdat bleek dat chauffeurs werden bedwelmd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lau Geeraets terug op plek van moord
Acht jaar geëist voor dodelijke mishandeling Arcen
Doodrijder Venlo: jaar de cel in en 5 jaar niet rijden
doodrijder, venlo, ongeval, kaldenkerkerweg
Advocaat doodrijder Venlo noemt celstraf 'hard oordeel'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen