Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraffen voor ladingdieven die in Venlo toesloegen

Geplaatst opwoensdag 4 maart 2015 - 9:53

Vier ladingdieven, die onder andere in Venlo toesloegen, zijn door de Bosche rechtbank veroordeeld tot celstraffen van één tot 4,5 jaar.

De vader van de leider kreeg een half jaar wegens heling en medeplichtigheid, schrijft het ED.

Effectieve bende
De mannen vormden volgens justitie een bijzonder professionele en effectieve bende. Nadat de politie hen in de kraag greep, daalde het landelijk cijfer van aangiften met een kwart. Het viertal uit Geldrop en Eindhoven (24 tot 33 jaar oud) sneed dekzeilen van vooral buitenlandse vrachtwagens open.

Lego gestolen
Ze stalen lego, computers, en wat maar voor handen was. Het openbaar ministerie wreef hen vijf diefstallen aan en twaalf pogingen (dan was de vrachtwagen leeg). Vermoed wordt dat ze nog veel meer stalen, maar de politie besloot eerder dan gepland het onderzoek af te breken omdat bleek dat chauffeurs werden bedwelmd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lau Geeraets terug op plek van moord
Acht jaar geëist voor dodelijke mishandeling Arcen
Doodrijder Venlo: jaar de cel in en 5 jaar niet rijden
doodrijder, venlo, ongeval, kaldenkerkerweg
Advocaat doodrijder Venlo noemt celstraf 'hard oordeel'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen