Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraffen voor fraude met zorgbudgetten

Geplaatst opvrijdag 15 december 2017 - 12:18

Zes medewerkers van het Kerkraadse zorgbemiddelingsbureau Baas in Zorg (BIZ) zijn veroordeeld tot celstraffen van vier tot dertig maanden, vanwege fraude met persoonsgebondenbudgetten (pgb's).

Dat heeft de rechtbank in Maastricht beslist. De zaak tegen de zevende verdachte is aangehouden

970.000 euro
Het geld voor
pgb's is bedoeld om zorg te betalen voor mensen die de zorg hard nodig hebben. De verdachten zouden 970.000 euro ten onrechte opgestreken.

Beroepsverbod
De zes medewerkers werkten in de zorg en dat vindt de rechtbank extra kwalijk. Drie van de verdachten hebben ook daarom een voorwaardelijk beroepsverbod gekregen. Als zij binnen de proeftijd van vijf jaar nog eens een strafbaar feit plegen, dan mogen zij al die tijd niet werken binnen de zorg.

Lees ook: Celstraffen geëist vanwege fraude met PGB-gelden

Terugbetalen
Het zestal moet het geld dat zij ontvingen met de fraude terugbetalen. De bedragen variëren van 71.929,88 euro tot 252.641,60 euro.

Geldboete
Twee ondernemingen moeten allebei een geldboete van 5.000 euro betalen omdat verdachten zich via deze bedrijven lieten uitbetalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen