Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraffen voor 'duiveluitdrijving' bij kind

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 17:37

Een moeder van een 9-jarig jongetje in Venlo en haar vriendin zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van tien maanden voor de mishandeling van het kind.

Ze zouden de jongen vijftien maanden hebben mishandeld. Dit om een djinn, een geest uit de Arabische cultuur, bij het jongetje te verdrijven.

Lagere straffen
De moeder en de vriendin zijn veroordeeld tot tien maanden cel. Een mannelijke medeverdachte moet zes maanden naar de gevangenis. De celstraffen vallen lager uit dan de eis. Het Openbaar Ministerie eiste destijds celstraffen van vier tot vijf jaar.

Lees ook: Celstraffen geëist voor duiveluitdrijving bij kind (9)

Djinn
De moeder en een vriendin zouden de geest hebben verdreven door wattenstaafjes tot bloedens toe in de oren van het jongetje te steken. Hierdoor heeft hij blijvende gehoorschade opgelopen. Ook zou de jongen zijn handen in een warme oven hebben moeten houden. Door geen van de verdachten is dit ‘uitdrijven van geesten’ als uitdrukkelijk verweer ingebracht, zo staat in de uitspraak van de rechtbank in Roermond.

Mishandeling
Wel acht de rechter bewezen dat de jongen is mishandeld door zijn moeder en haar vriendin. Zo werd hij regelmatig geslagen of geschopt. Verder is er volgens de rechter ook voldoende bewijs dat ze hem een bijtende stof in de neus hebben gespoten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen