Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraffen geëist vanwege fraude met PGB-gelden

Geplaatst opmaandag 6 november 2017 - 17:36

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot 2,5 jaar en een beroepsverbod geëist tegen verdachten van het Kerkraadse zorgbemiddelingsbureau Baas in Zorg (BIZ) die fraude zouden hebben gepleegd met PGB-gelden.

De verdachten zouden volgens justitie voor tenminste 970.000 euro hebben gefraudeerd.

Criminele organisatie
Volgens justitie vormden zij een criminele organisatie. Het verduisterde geld moet, als het aan het OM ligt, worden terugbetaald. "De verdachten gebruikte het PGB als een pinautomaat", zei de officier van justitie in de rechtbank. Vijf jaar lang namen ze contant duizenden euro’s op. Dat geld was bedoeld voor zorgverlening.

Celstraffen
Tegen vijf verdachten eiste het OM celstraffen tot dertig maanden. Drie verdachten moeten volgens justitie een beroepsverbod krijgen. Eén verdachte hoorde een werkstraf tegen zich eisen. Ook eiste justitie een geldboete tegen twee bedrijven die zaken deden met BIZ.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen