Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraffen geëist vanwege fraude met PGB-gelden

Geplaatst opmaandag 6 november 2017 - 17:36

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot 2,5 jaar en een beroepsverbod geëist tegen verdachten van het Kerkraadse zorgbemiddelingsbureau Baas in Zorg (BIZ) die fraude zouden hebben gepleegd met PGB-gelden.

De verdachten zouden volgens justitie voor tenminste 970.000 euro hebben gefraudeerd.

Criminele organisatie
Volgens justitie vormden zij een criminele organisatie. Het verduisterde geld moet, als het aan het OM ligt, worden terugbetaald. "De verdachten gebruikte het PGB als een pinautomaat", zei de officier van justitie in de rechtbank. Vijf jaar lang namen ze contant duizenden euro’s op. Dat geld was bedoeld voor zorgverlening.

Celstraffen
Tegen vijf verdachten eiste het OM celstraffen tot dertig maanden. Drie verdachten moeten volgens justitie een beroepsverbod krijgen. Eén verdachte hoorde een werkstraf tegen zich eisen. Ook eiste justitie een geldboete tegen twee bedrijven die zaken deden met BIZ.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen