Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraffen en boetes voor Roggelnaren na avondklokrellen

Geplaatst opwoensdag 24 maart 2021 - 16:54

De politierechter in Den Bosch heeft woensdag opnieuw drie mannen veroordeeld voor hun aandeel in de zogenoemde avondklokrellen in Eindhoven op 24 januari. Twee van hen komen uit Roggel.

Een grote groep relschoppers vernielde tijdens die ongeregeldheden ruiten van het station, plunderde winkels, gooide stenen en fietsen naar de politie en stak een auto van ProRail in brand.

Roggelse relschoppers
De mannen uit Roggel zijn 19 en 20 jaar oud. Beiden hebben de politie met stenen bekogeld. De 20-jarige man kreeg drie maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. Hij moet 10.500 euro schadevergoeding betalen voor het vernielen van een politieauto. De 19-jarige kreeg een lagere straf (twee maanden, waarvan een maand voorwaardelijk), omdat hij zich direct na de onlusten bij de politie heeft gemeld en spijt heeft betuigd.

Lees ook: Twee Roggelnaren opgepakt voor avondklokrellen Eindhoven

De derde veroordeelde is een 24-jarige man uit Eindhoven. Hij heeft onder meer stenen gegooid naar een politieauto en tegen het schild van een agent getrapt. Ook was hij betrokken bij het in brand steken van de ProRail-auto. Daarvoor moet hij 18.000 euro schadevergoeding betalen. Dit bedrag kan hij delen met anderen die hiervoor ook zijn of nog worden veroordeeld.

Het Openbaar Ministerie trok een vierde zaak in, omdat deze verdachte zich later voor de meervoudige kamer van de rechtbank moet verantwoorden. De rechter in Den Bosch heeft de afgelopen periode in totaal negentien relschoppers veroordeeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen