Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor vluchtpoging met grote gevolgen

Geplaatst opdonderdag 3 augustus 2017 - 14:59

De 27-jarige Glenn K. uit Wittem is donderdag veroordeeld tot een celstraf van een jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk, omdat hij met een gestolen auto op een politieagent is ingereden na een poging te vluchten.

Dat vonnis klonk donderdag in de rechtbank in Maastricht.

Inrijden
Op 22 augustus 2013 heeft K. geprobeerd om op de parkeerplaats van coffeeshop The Brothers in Heerlen een politieagent zwaar te verwonden en te bedreigen, door met een auto op hem in te rijden. Volgens de officier van justitie gebeurde dit nadat hij een aanhouding wilde voorkomen.

Schietpartij
Een lid van het arrestatieteam schoot vervolgens op de auto van de verdachte. Daarbij raakte de bijrijder gewond. Tot verontwaardiging van verschillende politiekorpsen werd de agent in juli 2015 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag. In hoger beroep werd de agent alsnog vrijgesproken.

Lees ook: Schietende agent uit Kerkrade hoeft toch niet de cel in

Reconstructie
Omdat niet duidelijk was wat er die avond precies is gebeurd, heeft de rechtbank het voorval laten reconstrueren. Aan de hand van de reconstructie en camerabeelden van de parkeerplaats heeft de rechtbank, ruim vier jaar later, geconcludeerd dat K. had moeten begrijpen dat politieagenten hem wilden aanhouden en hij dus niet mocht vluchten.

Lees ook: Reconstructie van schietpartij bij coffeeshop in Heerlen

Straf
De straf is mede gebaseerd op het feit dat Glenn K. tijdens zijn poging om te vluchten twee auto´s heeft beschadigd. Daarnaast heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de twintiger eerder met politie en justitie in aanraking is geweest, er voor de verdachte nog een gevangenisstraf van een jaar openstond en hij op het moment van aanhouding in een gestolen auto reed.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schietende agent afwezig bij reconstructie schietpartij
Wat gebeurde er tijdens de schietpartij bij de coffeeshop?
vuurwapen
Reconstructie van schietpartij bij coffeeshop in Heerlen
Eis: acht jaar voor neerschieten Hells Angel in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen