Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor vluchtpoging met grote gevolgen

Geplaatst opdonderdag 3 augustus 2017 - 14:59

De 27-jarige Glenn K. uit Wittem is donderdag veroordeeld tot een celstraf van een jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk, omdat hij met een gestolen auto op een politieagent is ingereden na een poging te vluchten.

Dat vonnis klonk donderdag in de rechtbank in Maastricht.

Inrijden
Op 22 augustus 2013 heeft K. geprobeerd om op de parkeerplaats van coffeeshop The Brothers in Heerlen een politieagent zwaar te verwonden en te bedreigen, door met een auto op hem in te rijden. Volgens de officier van justitie gebeurde dit nadat hij een aanhouding wilde voorkomen.

Schietpartij
Een lid van het arrestatieteam schoot vervolgens op de auto van de verdachte. Daarbij raakte de bijrijder gewond. Tot verontwaardiging van verschillende politiekorpsen werd de agent in juli 2015 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag. In hoger beroep werd de agent alsnog vrijgesproken.

Lees ook: Schietende agent uit Kerkrade hoeft toch niet de cel in

Reconstructie
Omdat niet duidelijk was wat er die avond precies is gebeurd, heeft de rechtbank het voorval laten reconstrueren. Aan de hand van de reconstructie en camerabeelden van de parkeerplaats heeft de rechtbank, ruim vier jaar later, geconcludeerd dat K. had moeten begrijpen dat politieagenten hem wilden aanhouden en hij dus niet mocht vluchten.

Lees ook: Reconstructie van schietpartij bij coffeeshop in Heerlen

Straf
De straf is mede gebaseerd op het feit dat Glenn K. tijdens zijn poging om te vluchten twee auto´s heeft beschadigd. Daarnaast heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de twintiger eerder met politie en justitie in aanraking is geweest, er voor de verdachte nog een gevangenisstraf van een jaar openstond en hij op het moment van aanhouding in een gestolen auto reed.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schietende agent afwezig bij reconstructie schietpartij
Wat gebeurde er tijdens de schietpartij bij de coffeeshop?
vuurwapen
Reconstructie van schietpartij bij coffeeshop in Heerlen
Eis: acht jaar voor neerschieten Hells Angel in Heerlen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen