Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor vluchtpoging met grote gevolgen

Geplaatst opdonderdag 3 augustus 2017 - 14:59

De 27-jarige Glenn K. uit Wittem is donderdag veroordeeld tot een celstraf van een jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk, omdat hij met een gestolen auto op een politieagent is ingereden na een poging te vluchten.

Dat vonnis klonk donderdag in de rechtbank in Maastricht.

Inrijden
Op 22 augustus 2013 heeft K. geprobeerd om op de parkeerplaats van coffeeshop The Brothers in Heerlen een politieagent zwaar te verwonden en te bedreigen, door met een auto op hem in te rijden. Volgens de officier van justitie gebeurde dit nadat hij een aanhouding wilde voorkomen.

Schietpartij
Een lid van het arrestatieteam schoot vervolgens op de auto van de verdachte. Daarbij raakte de bijrijder gewond. Tot verontwaardiging van verschillende politiekorpsen werd de agent in juli 2015 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag. In hoger beroep werd de agent alsnog vrijgesproken.

Lees ook: Schietende agent uit Kerkrade hoeft toch niet de cel in

Reconstructie
Omdat niet duidelijk was wat er die avond precies is gebeurd, heeft de rechtbank het voorval laten reconstrueren. Aan de hand van de reconstructie en camerabeelden van de parkeerplaats heeft de rechtbank, ruim vier jaar later, geconcludeerd dat K. had moeten begrijpen dat politieagenten hem wilden aanhouden en hij dus niet mocht vluchten.

Lees ook: Reconstructie van schietpartij bij coffeeshop in Heerlen

Straf
De straf is mede gebaseerd op het feit dat Glenn K. tijdens zijn poging om te vluchten twee auto´s heeft beschadigd. Daarnaast heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de twintiger eerder met politie en justitie in aanraking is geweest, er voor de verdachte nog een gevangenisstraf van een jaar openstond en hij op het moment van aanhouding in een gestolen auto reed.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schietende agent afwezig bij reconstructie schietpartij
Wat gebeurde er tijdens de schietpartij bij de coffeeshop?
vuurwapen
Reconstructie van schietpartij bij coffeeshop in Heerlen
Eis: acht jaar voor neerschieten Hells Angel in Heerlen
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen