Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor 'vergeten' steekpartij in Roermond

Geplaatst opwoensdag 31 augustus 2016 - 6:43

De 65-jarige Wil B. uit Roermond is door de rechtbank veroordeeld tot vier jaar cel voor poging tot doodslag.

Tegen de Roermondenaar was vijf jaar cel geëist voor poging tot moord. B. belde in de nacht van 1 op 2 mei gewapend met een keukenmes aan bij een kennis in de Roermondse Voorstad. Hij had ongeveer tien glazen sterk bier op.

'Ik steek je kapot'
Het slachtoffer verklaarde dat hij rond half twee samen met zijn moeder televisie zat te kijken toen de deurbel ging. Hij maakte de deur open en zag B. staan. "Hé klootzak, je weet dat je mij die ring nog moet betalen" en "ik steek je kapot", zou B. hebben gezegd. Daarop stak B. een mes van tien tot vijftien centimeter in de buik van het slachtoffer.

Niets meer herinneren
B. zei twee weken geleden tegen de rechtbank dat hij zich niets meer van het voorval kon herinneren en dat hij zich rot was geschrokken toen hij op 2 mei in een politiecel was ontwaakt. De advocaat bepleitte vrijspraak wegens gebrek aan bewijs en betoogde dat het slachtoffer niet van onbesproken gedrag is.

Genoeg bewijs
De rechtbank concludeert dat er genoeg bewijs is dat B. heeft gestoken, echter van een poging tot moord is geen sprake. B. was niet uit op de dood van zijn opponent, vandaar dat de straf lager uitvalt dan de eis.
B. moet het slachtoffer wel 1500 euro smartengeld betalen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen