Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor smokkelaar van 1700 kilo 'koffiecoke'

Geplaatst opmaandag 29 oktober 2018 - 15:52

Het gerechtshof in Den Bosch heeft Weertenaar Willy de W. veroordeeld tot 2,5 jaar cel. De verdachte was in 2007 betrokken bij een van 's lands grootste drugsvangsten destijds.

Medeverdachten Mat G. en Samir H., beiden uit Roermond, werden vrijgesproken vanwege onvoldoende bewijs van betrokkenheid. Vijf Limburgers en één Brabander werden verdacht van het smokkelen van 1674 kilo cocaïne, met een waarde van destijds ongeveer 40 miljoen euro.

Spoorloos
De twee andere Limburgers, onder wie de hoofdverdachte John H. uit Weert en medeverdachte Maastrichtenaar Mark S., zijn nog steeds spoorloos. Het Hof kon het tweetal daardoor niet persoonlijk dagvaarden.

Koffie
De mannen verstopten de drugs in 2007 tussen een lading koffie. De container werd vanuit Costa Rica naar Rotterdam verscheept. In de Rotterdamse haven onderschepte de politie de lading.

Ze volgden de weg die de container vervolgens aflegde en kwamen uit bij een loods in Weert. De politie kwam zo de verdachten op het spoor.

Vrijspraak
De zaak heeft juridisch gezien al een aardige geschiedenis. Bij de behandeling van de zaak in 2009 bleken de monsters van de cocaïne te zijn verdwenen. Door die blunder kwamen alle zes verdachten vrij. De Hoge Raad was het daarmee niet eens, en verwees de zaak terug naar Het Hof in Den Bosch.

Op 8 juni dit jaar werd het viertal weer gearresteerd.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen