Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor man die dreigde ex in brand te steken

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 16:58

De rechter heeft Denny B. (49) veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk zijn opgelegd. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vriendin.

Het incident vond op 1 februari 2018 plaats in Meerssen, in de woning van de vrouw. De rechter acht bewezen dat Denny haar daar dreigde in brand te steken.

Lees ook: 'Man dreigde doodsbange ex-vriendin in brand te steken'

Wasbenzine gespoten
"Niet alleen heeft hij gedreigd haar in brand te steken, hij heeft zelfs wasbenzine onder de deur in het toilet gespoten, waar zij zich op dat moment bevond. Daarmee heeft hij zijn woorden kracht bijgezet", zegt de rechter. "Zij heeft ware doodsangsten uitgestaan. Haar gevoel van veiligheid is als gevolg van het gedrag van de verdachte enorm beschadigd."

Geen contact meer
Naast de celstraf, moet Denny verplicht worden behandeld voor zijn persoonlijkheidsproblematiek. Ook mag hij geen contact meer zoeken met zijn ex-vriendin en haar kinderen én mag hij zich niet vertonen in de straat waar zij wonen. Denny en de vrouw hadden kortstondig een relatie, maar zij nam al snel wat afstand. Daar kon hij niet mee omgaan.

De straf voor Denny is overigens lager dan geëist. Twee weken geleden eiste justitie drie jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen