Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor man die dreigde ex in brand te steken

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 16:58

De rechter heeft Denny B. (49) veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk zijn opgelegd. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vriendin.

Het incident vond op 1 februari 2018 plaats in Meerssen, in de woning van de vrouw. De rechter acht bewezen dat Denny haar daar dreigde in brand te steken.

Lees ook: 'Man dreigde doodsbange ex-vriendin in brand te steken'

Wasbenzine gespoten
"Niet alleen heeft hij gedreigd haar in brand te steken, hij heeft zelfs wasbenzine onder de deur in het toilet gespoten, waar zij zich op dat moment bevond. Daarmee heeft hij zijn woorden kracht bijgezet", zegt de rechter. "Zij heeft ware doodsangsten uitgestaan. Haar gevoel van veiligheid is als gevolg van het gedrag van de verdachte enorm beschadigd."

Geen contact meer
Naast de celstraf, moet Denny verplicht worden behandeld voor zijn persoonlijkheidsproblematiek. Ook mag hij geen contact meer zoeken met zijn ex-vriendin en haar kinderen én mag hij zich niet vertonen in de straat waar zij wonen. Denny en de vrouw hadden kortstondig een relatie, maar zij nam al snel wat afstand. Daar kon hij niet mee omgaan.

De straf voor Denny is overigens lager dan geëist. Twee weken geleden eiste justitie drie jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen