Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Celstraf voor man die buurman het ziekenhuis in sloeg

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 14:41

Een 27-jarige man uit Heythuysen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, voor poging tot doodslag op zijn overbuurman.

Dat heeft de rechtbank donderdag beslist.

Ploertendoder
In mei van dit jaar ging de 27-jarige man verhaal halen bij zijn overbuurman, die eerder een stevige woordenwisseling met zijn vriendin had gehad. Hij gaf de buurman direct een paar stevig klappen en ging hem daarna te lijf met een ploertendoder.

Straf
Volgens de rechtbank is de enige juiste straf een gevangenisstraf. Dit omdat hij de buurman tweemaal met een ploertendoder op het hoofd heeft geslagen. Daarmee liep hij risico dat hij de overbuurman zou doodslaan.

Naast de gevangenisstraf wordt de man ook behandeld voor zijn agressie en verslavingsproblemen.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen