Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor man (61) die 11-jarig meisje zwanger maakte

Geplaatst opvrijdag 17 november 2017 - 13:43

De 61-jarige Arnold M. uit Brunssum is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar.

De man verkrachte een elfjarig meisje, waardoor ze zelfs zwanger raakte. Ook moet hij het meisje een schadevergoeding van 10.000 euro betalen.

Eis
Twee weken geleden hoorde hij een gevangenisstraf van 10 jaar tegen zich eisen.

Lees ook: OM eist tien jaar voor verkrachting elfjarig meisje

Abortus
De Brunssumer is een vriend van de vader van het meisje. De zaak kwam aan het licht toen het meisje zich voor een abortus bij het ziekenhuis meldde, zestien weken in haar zwangerschap. Uit DNA-onderzoek van de foetus bleek dat M. de vader was.

Onschuld
Arnold M. zweeg lange tijd over zijn betrokkenheid, maar het DNA van de foetus kwam overeen met dat van M. Hij zei onschuldig te zijn en legde de schuld bij het meisje.

Bedwelmd
De man zou het meisje eind vorig jaar eerst hebben bedwelmd, om haar daarna te verkrachten. Dat is ook de reden dat het meisje zich niks van het misbruik kon herinneren. Uit onderzoek van haar haren is gebleken dat ze inderdaad verdoofd is geweest met het middel temazepam.

Lees ook: Verkrachter legt schuld bij 11-jarig slachtoffertje

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen