Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor Heerlenaar vanwege dodelijk ongeluk Weert

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2015 - 20:56

Ferenc S. (33) uit Heerlen krijgt acht maanden celstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de Ringbaan-Oost in Weert in februari 2013.

Het Openbaar Ministerie (OM) had achttien maanden celstraf geëist.

Alcohol
S. reed onder invloed van alcohol tegen een boom. Zijn 24-jarige bijrijder, tevens zijn beste vriend, kwam door de botsing om het leven. Zelf moet S. sinds het ongeluk zijn rechteronderbeen missen.

Geen geldig rijbewijs
De rechtbank in Roermond rekent het S. zwaar aan dat hij zonder geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol een ongeluk heeft veroorzaakt waardoor een persoon om het leven is gekomen. Ook het feit dat hij twee weken voor het fatale ongeluk in Weert al een botsing veroorzaakte speelt mee in de strafmaat. Toen ramde hij onder invloed van alcohol een verkeersbord.

De opgelegde straf valt niet zo hoog uit als dat het OM had geëist omdat de rechtbank ook rekening houdt met het feit dat S. door het ongeluk zijn baan en zijn woning is kwijtgeraakt. Daarnaast zou een lange detentie gelet op de fysieke toestand van S. volgens de rechtbank erg ingrijpend zijn.

Foto: Archief L1/Fer Traugott
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zes jaar cel geëist voor steekpartij in Geleen
Cel en behandeling geëist tegen recidivist uit Heerlen
Celstraf zoon voor aanval op vader
ANP
Geschrokken Heemels ziet 'als een berg op' tegen celstraf
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen