Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor Heerlenaar vanwege dodelijk ongeluk Weert

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2015 - 20:56

Ferenc S. (33) uit Heerlen krijgt acht maanden celstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de Ringbaan-Oost in Weert in februari 2013.

Het Openbaar Ministerie (OM) had achttien maanden celstraf geëist.

Alcohol
S. reed onder invloed van alcohol tegen een boom. Zijn 24-jarige bijrijder, tevens zijn beste vriend, kwam door de botsing om het leven. Zelf moet S. sinds het ongeluk zijn rechteronderbeen missen.

Geen geldig rijbewijs
De rechtbank in Roermond rekent het S. zwaar aan dat hij zonder geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol een ongeluk heeft veroorzaakt waardoor een persoon om het leven is gekomen. Ook het feit dat hij twee weken voor het fatale ongeluk in Weert al een botsing veroorzaakte speelt mee in de strafmaat. Toen ramde hij onder invloed van alcohol een verkeersbord.

De opgelegde straf valt niet zo hoog uit als dat het OM had geëist omdat de rechtbank ook rekening houdt met het feit dat S. door het ongeluk zijn baan en zijn woning is kwijtgeraakt. Daarnaast zou een lange detentie gelet op de fysieke toestand van S. volgens de rechtbank erg ingrijpend zijn.

Foto: Archief L1/Fer Traugott
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zes jaar cel geëist voor steekpartij in Geleen
Cel en behandeling geëist tegen recidivist uit Heerlen
Celstraf zoon voor aanval op vader
ANP
Geschrokken Heemels ziet 'als een berg op' tegen celstraf
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen