Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor dronken Pool die agent in gezicht spuugde

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 8:54

Een 34-jarige Pool is veroordeeld tot een celstraf van vier weken, omdat hij een agent in zijn gezicht heeft gespuugd.

Ook moet hij een schadevergoeding betalen, zo meldt de politie Horst op Facebook.

Openbaar dronkenschap
De man werd zondagavond rond 22:00 uur op de Venrayseweg in Horst opgepakt vanwege openbaar dronkenschap. Eenmaal op het politiebureau spuugde hij een agent tijdens het fouilleren in het gezicht.

Rechter-commissaris
Via het supersnelrecht is hij woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hem een gevangenisstraf opgelegd.

Lees ook: Keus voor coronaverdachten: cel of supersnel straf

Fluim
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft eerder aangegeven stevig op te treden tegen mensen die strafbare feiten plegen en daarbij misbruik maken van de huidige coronacrisis. Spugen in iemands gezicht wordt gezien als een dergelijk feit.

Supersnelrecht
Verdachten worden in dit soort gevallen via het supersnelrecht vervolgd. Bij deze rechtsvorm staat een verdachte tussen de drie en zes na de arrestatie dagen voor de rechter. Justitie wil deze verdachten zo snel mogelijk berechten.

Coronaspuger
Eerder werd een 19-jarige Sittardenaar ook al via het supersnelrecht vervolgd. De tiener had in Maastricht een buschauffeur in zijn gezicht gespuugd en daarbij geroepen dat hij besmet was het coronavirus. De Sittardenaar is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht weken.

Lees ook: Celstraf van acht weken voor coronaspuger

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen