Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Celstraf voor brute beroving prostituee op vakantiepark

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 14:57

De rechtbank heeft een 25-jarige Rotterdammer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, voor de brute beroving van een prostituee in een vakantiewoning in Susteren.

Tegen de Rotterdammer was twee jaar en vier maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist.

Overval
Op 7 mei 2014 beroofde de man een prostituee op vakantiepark Hommelheide in Susteren. Hij maakte een afspraak met de jonge vrouw. Eenmaal in het vakantiehuis sloeg hij de prostituee en probeerde haar mond en ogen af te plakken met tape en haar handen vast te binden met tiewraps.

De overvaller ging er uiteindelijk met 60 euro vandoor.

Betrapt
Op de tape en op een handdoek trof de politie dna van de dader aan. Lange tijd werd er echter geen match gevonden en bleef de overvaller onbekend. De Rotterdammer liep uiteindelijk in 2015 tegen de lamp toen hij voor een ander strafbaar feit werd opgepakt en dna-materiaal moest afstaan.

Bewezen
De verklaring die de Rotterdammer gaf voor het aantreffen van zijn dna in de vakantiewoning acht de rechtbank ongeloofwaardig. Op basis van het dna-onderzoek wordt de man veroordeeld voor afpersing. De rechtbank heeft bij het vonnis rekening gehouden met de impact van de overval op het slachtoffer en de ernst van de 'toch wel wat amateuristische' overval.

De straf valt wel lager uit dan de eis, omdat de rechter ook rekening heeft gehouden met de relatief jonge leeftijd van de verdachte. Bovendien wil de man zijn leven graag een positieve wending geven en stond hij op het punt een nieuwe studie te beginnen.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg verkiezingen
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Groene Loper Bezoek Koning Willem-Alexander
Uitgelicht
De koning bezoekt de A2-tunnels in Maastricht

Op 29 maart brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper in Maastricht.
Volg 1Limburg en L1 voor alle informatie rondom dit bezoek.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen