Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor bespugen hulpverleenster

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 16:05

Een 19-jarige man uit Landgraaf is donderdag via supersnelrecht veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf, en een schadevergoeding van 500 euro.

De man had een hulpverleenster in een crisisopvang bespuugd. De vrouw werd geraakt op haar hand en kleren.

Gevaarlijk en ongepast
Deze coronaspuger zei daarbij niks over een eventuele besmetting, maar volgens de rechter is het algemeen bekend dat spugen nu erg gevaarlijk kan zijn voor de volksgezondheid. Bovendien vindt de rechter het bijzonder ongepast om een hulpverlener te bespugen, omdat hulpverleners juist in deze tijd een cruciale functie vervullen.

Derde coronaspuger
De straf is gelijk aan de eis van de officier. Woensdag werd ook al een dronken Poolse man veroordeeld voor hetzelfde vergrijp. Vorige week kreeg een man uit Sittard acht weken cel nadat hij een buschauffeur in zijn gezicht spuugde. Daarbij dreigde hij hardop de chauffeur met corona te besmetten.

Lees ook: Cel voor dronken Pool die agent bespuugde

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen